Riv ned og byg nyt

I dag kan det være svært at finde boliggrunde i særlige områder, fx tæt på centrum i en større by. Derfor er der stadig flere, der vælger at købe et ældre hus med den helt rigtige beliggehed for derefter at rive huset ned og opføre bygge nyt hus. Med nedrivningen følger en administrativ proces, hvor det kan være en god idé, at have eksperter med på råd. Hos DinBOLI har vi mange års erfaring inden for faget, og vi kan hjælpe dig med alt lige fra miljøscreening af huset til selve nedrivningen. Derefter bygger vi naturligvis dit drømmehus på grunden og tager det fulde ansvar for huset.

En nedrivning koster mellem kr. 100.000 – 150.000 afhængig af grundens forhold. Efter du har modtaget nedrivningstilladelsen, vil nedrivningen af huset og bortkørsel typisk tage ca. 7 arbejdsdage. Vi gennemgår her de forskellige faser i processen

1

Miljøscreening

Huset testes for eventuelle forurenede eller giftige elementer. Dette har betydning for bortskaffelsen af de gamle byggematerialer.

2

Jordprøve

Herefter laver en geoteknikker en jordprøve, der skal klarlægge om jorden kan være forurenet. 

3

Tilbud og tilladelse

Med udgangspunkt i de 2 undersøgelser laves et tilbud for nedrivning. Når tilbuddet er godkendt, ansøger vi kommunen om en nedrivningstilladelse. Det er vigtigt, at huset ikke fjernes inden tilladelsen foreligger.

4

Nedrivning

Selve arbejdet med nedrivning tager typisk en uges tid.

5
skelbroende-og-stik

Skelbrønde og stik

Når det gamle hus er fjernet fra grundet etableres der nye skelbrønde og stik til forsyningsledningerne.

6

Nyt hus bygges

Nu er grunden til dit nybyggeri klar. Du kan få mere viden om byggeprocessen her

Et nybyggede hus er effektivt med hensyn til energiforbruget. I dag skal et nybygget hus opfylde betingelserne i bygningsreglementet fra 2018 (BR18), hvilket giver en energimærkning på A 2015.

Ifølge Energistyrelsens beregninger vil et mindre hus på 140 m² energimærket som A 2015 kunne opvarmes for 3.900 kr. årligt ved en fjernvarmepris på 75 øre pr. kWh. En ældre og gennemmoderniseret villa vil typisk være energimærket med et D eller et E. Er huset D-mærket, vil varmeregningen løbe op på 18.900 kr. årligt. Dermed vil den årlige varmebesparelse i det nybyggede hus udgøre 15.000 kr. svarende til 1.250 kr. om måneden. (bemærk at de stigende energipriser i 2022 ikke er medregnet)

Et nyt holder hos holder bedre på varmen pga. af de høje krav til byggematerialer og isolering, så ingen tvivl om at komforten i et nyt hus er noget bedre end i et ældre hus .

Riv ned og byg nyt når drømmeboligen skal realiseres

Mange steder kan det være svært at finde byggegrunde, når man gerne vi opføre sit drømmehus fra bunden. Der er mange fordele ved at bygge nyt. Man kan sætte sit personlige præg på boligens udformning, gøre brug af innovative teknologier i byggeriet og få den plads, som man har brug for. Også hvis der planlægges familieudvidelse eller andre ændringer i fremtiden.

Da der er stor efterspørgsel på attraktive byggegrunde, specielt i de store byer, vælger mange at købe et ældre hus uden at have til hensigt at flytte ind i huset. Det ældre hus skal derimod rives ned, så der er plads til at opføre drømmehuset på den tomme byggegrund. Hos DinBOLI har vi specialiseret os i at opføre arkitekttegnede huse til priser, som til forveksling ligner priserne på typehuse. Vi gør dine drømme til virkelighed, så du kan flytte ind i din drømmebolig, når du efter en overskuelig og tryg byggeproces kan flytte ind i dit nye hus.

Når man har besluttet sig for at rive ned, så man kan opføre sit drømmehus på byggegrunden, skal man være klar til den administrative proces, som følger. Her kan det være en god idé at alliere sig med eksperter, da der er mange miljøkrav- og regler, som man skal tage hensyn til, at man river ned.

Hos DinBOLI har vi mange års erfaring med nedriverbranchen og sørger for, at din nedrivningsopgave foregår i overensstemmelse med alle retningslinjer og til aftalt tid. Vi kan hjælpe dig med hele processen, når du skal have fjernet et ældre hus for at gøre plads til din drømmebolig. Vores dygtige medarbejdere besidder stor ekspertise på området og kan bistå dig fra miljøscreeningen, hvor vi finder ud af om nedrivningen skal følge særlige procedurer og hensyn, til selve nedrivningen og bortskaffelse af byggeaffald.

En nedrivning koster mellem 100.000 – 150.000 afhængig af de forhold, som gør sig gældende på den enkelte grund. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din opgave, så du har klarhed om budgettet, inden vi påbegynder arbejdet. Når du har modtaget nedrivningstilladelsen, går der cirka 7. dage, til vi kan afslutte processen og komme i gang med at opføre dit drømmehus ud fra de arkitekttegninger og flotte visualiseringer, som du har godkendt.

Det behøver ikke at være en kompliceret affære at rive ned for at opføre sin drømmebolig på grunden. Vi har lang erfaring med rive ned og opføre nye huse på grunden, og vi kan helt sikkert også finde en passende løsning på dit behov, når du gerne vil rive et gammelt hus ned for at gøre plads til at realisere dine boligdrømme.

Vi er ved din side gennem alle processens faser, som vi her vil gennemgå. På den måde er du sat ind i situationen, når vi drøfter de forskellige løsninger, som kan gøre din boligdrøm til virkelighed.

Første skridt er miljøscreeningen, hvor huset testes for forurenende og giftige stoffer, som har en betydning for nedrivningsprocessen og bortskaffelse af byggeaffald. Med DinBOLI ved din side når du river ned og bygger nyt, får du en samarbejdspartner, som tager miljøhensyn, skadelige stoffer og arbejdsmiljø meget alvorligt. Det kommer f.eks. til udtryk, når vi udarbejder fyldestgørende miljøscreeninger.

Herefter tager en geotekniker en jordprøve, så vi kan klarlægge, om jorden er forurenet.

Når vi har resultatet af jordprøven og har foretaget miljøscreeningen, kan vi udarbejde et tilbud på nedrivning. Når du godkender tilbuddet, ansøger vi kommunen om tilladelse til at rive ned. Det er vigtigt, at man har tilladelsen, før man påbegynder nedrivningen.

Når tilladelsen er på plads, begynder vi at rive huset ned. Selve nedrivningsarbejdet tager typisk omkring en uge. Vi sørger for, at de nedrevne byggematerialer bortskaffes på korrekt vis.

Når det gamle hus er revet ned og byggeaffaldet bortskaffet, gør vi grunden klar, så vi kan bygge dit drømmehus der, hvor det gamle hus tidligere stod. Vi etablerer nye skelbrønde og stik til forsyningsledningerne, så vores dygtige håndværkere kan komme i gang med at opføre din drømmebolig.

Nu er vi klar til at bygge dit nye hus. DinBOLI er specialiseret i unikke og arkitekttegnede huse, hvor man får et unikt og personligt resultat til en pris, der ligner prisen på et typehus.

Vi er et moderne byggefirma, som altid har fingeren på pulsen i forhold til de tendenser, som ses i byggeriet. Det kommer også til udtryk, når vi påtager os ansvaret for din nedrivningsopgave, som altid udføres på effektiv og miljørigtig vis. Vi råder over dygtige nedriver, som er uddannet til at varetage forskellige slags miljøhensyn, så du får et sikkert resultat og en ren grund, hvor vi kan opføre dit drømmehus ud fra arkitekttegninger, som du har godkendt. 

Vi går aldrig på kompromis med sikkerhed eller kvaliteten af vores arbejde. Vi påbegynder ikke byggeriet, før vi er helt sikre på, at grunden er fri for forurening og giftstoffer. Dit hjem skal være et trygt sted, hvor du roligt kan lade dine børn lege i haven uden at skulle bekymre dig om giftige stoffer eller anden forurening i jorden. Mange af vores kunder prioriterer udendørsområderne og adgangen til naturen, når de er på udkig efter den helt rigtige placering til deres drømmebolig, og vi har lang erfaring i at give vores kunder attraktive haver og terrasser.

I en tid hvor energipriserne ikke er stabile, efterspørger mange energivenlige huse. Og når man bygger nyt, kan man gøre brug af sidste nye viden på området og på den måde gøre brug af de innovative teknikker og metoder, som jævnligt præsenteres i byggebranchen. Vores kompetente byggerådgivere har stor viden om energiforbrug, materialevalg og moderne teknologi, som giver helt nye muligheder for energivenlig komfort.

Riv ned og byg nyt i dag. Vi kan ikke have dit nye hus færdigt i morgen, men alle byggerier starter med en indledende samtale, hvor vi lærer hinanden at kende. Vi hjælper dig gerne videre i din byggeproces, og vores rådgivning tager altid udgangspunkt i den enkelte kundes situation. Vi overholder altid vores aftaler, så du kan flytte ind i dit nyopførte drømmehus på den aftalte dato.

Vi glæder os til at høre fra dig, hvis du råder over et gammelt hus, som du gerne vil have fjernet, så vi sammen kan opføre dit drømmehus på grunden. Vores dygtige og erfarne byggerådgivere giver gerne et estimat på prisen eller et uforpligtende tilbud, så du kan gøre dine boligdrømme til virkelighed. Du er trygge hænder hele vejen igennem processen, når du lader DinBOLI stå for nedrivning og opførelse af nyt hus.

Vores ambition er at gøre din drøm til virkelighed. Vi varetager hele processen fra miljøscreening og nedrivning til bortskaffelse af brugte byggematerialer og fra udarbejdelse af de første skitser til overlevering af nøglerne til det færdige hus, som står klar til indflytning på den aftalte dato.

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak, så vi sammen kan gøre din drøm til virkelighed. Vi glæder os til at høre fra dig.

Få hjælp til at rive ned og bygge nyt

Har du for eksempel som så mange andre, et særligt ønske om at få en specifik grund i et særligt område. Det kan være du gerne vil bo i centrum af en større by, men hvor der ikke lige ligger det drømmehus, som du ser for dig i tankerne, på nuværende tidspunkt. Så er du kommet det rette sted, der er nemlig god og kyndig hjælp at hente.

Der er med tiden flere og flere, som rent faktisk går ud og køber et ældre hus, på en grund som de gerne vil have, blot for at rive huset ned, og derefter bygge deres helt eget nybyggeri. Dog skal det lige siges, at hvis der skal nedrives, så kræver det, at der følges en administrativ proces. Det er en proces, som vi er yderst behjælpelige med, og vi har selv nogle eksperter, som kan hjælpe.

En ekspert som har mange års erfaring inden for branchen, vil give dig rigtig gode muligheder for, at du vil kunne skabe dit ønskede store projekt. I forbindelse med nedrivning, så vil der være tale om miljøscreening af huset, hvor du vil kunne få kyndig hjælp hos os. Vi sørger derefter for, at dit drømmehus det bliver bygget på grunden, og vi tager samtidig det fulde ansvar for huset og resultatet af det endelige byggeri.

Hvad koster en typisk nedrivning af et hus på drømmegrunden?

En nedrivning vil oftest koste mellem 100.000 og 150.000 kroner, som vil afhænge af grundens forhold. Før selve nedrivningsprocessen, så vil det kræve at man får en tilladelse til nedrivningen, men når den så er kommet i hus, så vil det typisk tage en uges tid, for at hele huset bliver nedrevet og kørt bort.

Processerne der går forud for nedrivningen

Miljøscreeningen den indebærer, at der bliver kigget nærmere på, om der er nogle forurenende eller giftige elementer, som kan påvirke bortskaffelsen af resterne efter nedrivningen. Der kan forekomme dårlige byggematerialer i ældre byggerier. Det næste der sker er, at der bliver taget en jordprøve af en geotekniker. Det er så teknikerens opgave at fastslå, om der er eller har været forurening i jorden på grunden.

Derefter vil tilbuddet på nedrivningen så komme, og hvis det bliver godkendt, så bliver der ansøgt hos kommunen om, at man må få lov til at rive boligen ned. Den del af arbejdet må nemlig først påbegyndes, når det er, at der er kommet grønt lys fra kommunen.

Efter at huset er fjernet fra grunden og revet ned, så vil der blive sat skelbrønde og stik ned til forsyningsledningerne. Derefter vil arbejdet omkring det nye hus blive påbegyndt, og man kan derefter begynde at se, at der løbende sker en masse på grunden.

Hvorfor rive ned og bygge nyt?

Der kan som tidligere nævnt være specielle ønsker til, hvor man lige præcis vil bo. Det kan også være, at man finder ud af, at der er for store omkostninger forbundet med, at man skal holde liv i den nuværende bolig. Fælles for dem er, at man når til en konklusion om, at det bedste resultat vil være, at man får sig et helt nyt hus.

En boligdrøm bliver for mange realiseret ved, at man bygger sit helt eget nye hus. Det er dog vigtigt at nævne, at det er et kæmpe projekt, og det er ikke noget der bare lige sker fra dag til dag. Derfor skal man være forberedt på, at det vil tage tid, og man skal derfor væbne sig med god tålmodighed.

Det arbejdende folk skal selvfølgelig nok gøre hvad de kan, for at boligen kan stå parat hurtigst muligt. Dog skal det heller ikke gå for stærkt, da man på den vis kan ende ud i, at der bliver lavet fejl eller man står tilbage med mangler, når huset ellers står og er færdigt.

Sikkerhed og kvalitet er i højsædet som det skal være

At gå på kompromis med kvaliteten af det der bygges, eller sikkerheden kommer aldrig til at ske her. Vi vælger derfor aldrig at påbegynde byggeriet, før jorden og grunden er tjekket igennem for, om der skulle ligge forurening eller giftstoffer i den.

Vores mission er nemlig, at du som kunde skal stå tilbage med hus, som du for det første er meget glad og stolt over. Det skal samtidig være et sted, hvor du er fri for usikkerhed omkring forurening, så du trygt kan lade børn eller børnebørn lege i haven, uden at skulle have bekymringer omhandlede jorden, eller hvad der måske kunne gemme sig under.

Vi gør alt vi kan for at sikre det gode resultat, og vi går det eller de ekstra skridt, blot for at få det perfekte resultat. God service og glade kunder går hånd i hånd, så derfor er den gode service vigtig, specielt når der er tale om et så stort projekt som et nybyggeri.

Roen i maven og troen på resultatet

Igennem projektet handler det om, at du skal føle dig sikker og rolig omkring det hele. Du skal føle du er i gode hænder, og derfor gør vi hvad vi kan, for at gøre det hele så transparent som muligt, så du er med på, hvad der sker, og hvad der skal ske løbende, indtil projektet i sidste ende bliver fuldendt.

Resultatet kan samtidig give et energivenligt hus, som rigtig mange de efterspørger. Der er derfor mange fordele ved, at man får bygget et helt nyt hus, dog kræver det selvfølgelig at det giver mening for din og familiens nuværende situation og økonomien, da et større projekt selvfølgelig vil koste penge.

Det koster penge at få lavet nybyggeri, men det vil på sigt være en rigtig god investering. Både fordi der vil stå et meget nyt og nydeligt hus, men også fordi udgifterne til huset vil blive sænket markant, både i form af istandsættelse, men også når man taler om forbrug og energiudladningen. Derfor er det med tiden meget populært, netop at fokusere på at få lavet nybyggeri, da det er en investering i fremtiden.