Afspil video

Uddrag fra Julie Bruuns Blog.. 

” Yes yes yes, vi har nået en kæmpe milepæl i vores nybyg projekt. Vi fik for det første, efter 8 ugers ventetid vores byggetilladelse. Og her yderligere 8 uger efter er vi gået i jorden. Det er SÅ STORT. I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om vores drømme, tanker, planer og projekter. 

Hvorfor vil vi flytte fra det gamle hus ved søen?

Det er der flere grunde til. Det er primært beliggenheden af huset der gjorde det. Egentlig ligger huset rigtig smukt i et dejlig kvarter med store smukke gamle villaer, tæt på skov og vand, og med kig ud over søen. Det var også det vi faldt for, da vi købte det i 2018. Men med to små børn, fungerede placeringen bare ikke for os. Vi boede lige ud til en trafikeret vej.

Vi drømte om en stille og rolig lukket vej med stisystemer, legepladser, masser af børn omkring os og skolen tæt på, hvor de selv kan cykle til og fra. Alt dette får vi i det nye. Vi glæder os så meget til at ungerne får en masse nye legekammarater, og at de bare kan lege og cykle ude på vejen. At man ikke konstant skal være nervøs for at de bliver kørt ned. Den nye grund er (for os) på en endnu bedre placering. Vores absolut første prioritet hvad angår område her i byen. Her er faktisk endnu mere natur, skove og sø. Her er geniale løberuter, byens bedste skole (hvad vi har hørt), idræt og foreningsliv. Vi har 4 hold venner meget tæt på herude, vi flytter på en lukket vej (endda nede for enden) med masser af børn. Der ud over får vi et nyt hus, ét uden lige så meget vedligehold som det gamle. Et hus i et plan, som gør vi bruger kvadratmeterne meget mere end det gamle.

Byggetilladelse, byggefirma og samarbejde

Vi bygger med DinBOLI, som faktisk havde byggeret på grunden. Helt i starten var vi lidt små-skeptiske, da vi ikke kendte til DinBOLI og dét ikke at kunne tage valget selv. Men inden vi købte grunden, undersøgte vi dem nærmere og hørte rigtig meget positivt om dem. Vi besluttede at købe denne her grund og var til vores første møde hos DinBOLI. De virkede enormt dygtige, engagerede, reelle og professionelle, så at valget skulle falde på dem var absolut et plus. Vi var bare glade for at tilfældighederne gjorde sådan at vi endte op med dem.

Da grunden var købt, skulle vi udvikle vores nye hus sammen med DinBOLI. Her blev vi ret hurtige enige om at vi kunne lave noget fedt sammen, dem og jeg. Jeg ville alligevel dele en masse omkring processen og nævne dem mange gange, og DinBOLI ville rigtig gerne vise hvordan det er at bygge nyt hus, set fra et andet perspektiv end deres. Så nu har vi indgået samarbejde, hvorfor indlægget også er markeret som reklame, og jeg glæder mig til at dele det materiale og de videoer vi får lavet.

Hvilken type hus har vi valgt og tanker omkring plantegningen ?

Nå hvad skal vi så bygge for noget? Vi startede med selv at tegne en plantegning som vi havde med til mødet med DinBOLI, hvorefter arkitekt og rådgiver hjalp os med at komme i mål, så placeringen på grunden spillede ift. sol osv. – og så vi kunne ramme vores budget nogenlunde. Der er så mange overvejelser i spil når man laver plantegning, men nogle af vores ønsker var/er:

  • Et stort åbent køkken alrum
  • Gerne en lidt mere hyggelig hule-agtig stue som dog stadig ligger i forlængelse af køkkenalrummet
  • Et forholdsvis stort bryggers og masser af opbevaringsplads
  • 3 børneværelser som ligger en smule væk fra soveværelset, men alligevel tæt på husets hjerterum, så de faktisk vil bruge værelserne.
  • 2 badeværelser, hvor af det store skal have plads til badekar
  • Depotrum gemt bag køkkenet
  • Alkove
  • Overdækket terrasse og læ-spots ude

Vi er kommet i mål med en plantegning hvor ovenstående er muligt, hvor huset er i ét plan og er 195 kvadratmeter. Vi synes selv den spiller 100 % og er så glade for resultatet og den hjælp, støtte og vejledning vi har fået fra DinBOLI.

Tilvalg og fravalg inden vores byggetilladelse

Nu hvor vi har fået byggetilladelse, skal alle de her valg blive virkelighed. Det startede jo med denne her tilvalg-og-fravalgs-periode. Og nu har vi faktisk taget alle beslutninger, det er lidt angstprovokerende, for hvad nu hvis man fortryder – men sådan er det jo. Vi har valgt alt lige fra plantegning, lofthøjde, vinduer, mursten, gulve, køkken, bad, bryggers, fliser og stikkontakter og spots. Vi glæder os så meget til at se alt det vi har besluttet os for, blive udført in real life.

Drømmen om et sildebensgulv

Helt fra start har vi drømt om flotte sildebensgulve i hele huset, både fordi vi synes de er fantastisk smukke, men også fordi man kan få det her glidende gulv gennem hele huset, som ikke skal afbrydes af lister. Vi var godt klar over at det ville være en meget dyr prioritering og derfor var vi også enormt meget i tvivl. Men det var et kæmpe ønske for os! Nu har jeg landet et virkelig fedt samarbejde med HARO, som netop laver de her sildebensgulv. Så drømmen er blevet til virkelighed og vi skal have lagt dem i alle rum minus bad og bryggers. Jeg glæder mig simlethen så meget 

Køkken

I vores kontrakt er der lagt op til et Svane køkken, da DinBOLI samarbejder med dem. Vi startede derfor med at køre et smut forbi Svane og fandt da også det køkken, bad og skabe vi ønskede. Vi fandt dog ikke frem til en løsning ved Svane, men heldigvis har DinBOLI været rigtig fleksible og det har derfor også været en mulighed at selv levere køkken til byggeriet. 

Hvis man sidder derude og overvejer at bygge, så tjek lige DinBOLI ud, de er anbefalelsesværdige og mulighederne er næsten uendelige, så man får det hus der passer præcist til én”